Matematik
Ekponentiel funktion
29. april 2008 af
Fred123 (Slettet)
Hejså. Kunne være rart med lidt hjælp angående denne opgave:
Om en funktion g oplyses, at den aftager eksponentielt, og at grafen går gennem punkterne (-5,221) og (31,49).
a) Bestem en forskrift for g
b) Beregn g(7)
c) Løs ved beregning g(x) = 100
På forhånd tak.
Om en funktion g oplyses, at den aftager eksponentielt, og at grafen går gennem punkterne (-5,221) og (31,49).
a) Bestem en forskrift for g
b) Beregn g(7)
c) Løs ved beregning g(x) = 100
På forhånd tak.
Svar #1
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)
Hint: To ligninger med to ubekendte.
Du kender to punkter samt f(x)=ba^x
Du kender to punkter samt f(x)=ba^x
Svar #2
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)
For bestemmelse af bl.a. fremskrivningsfaktoren kan du også benytte dig af:
a = (y_2/y_1)^(1/(x_2-x_1))
Idet (x_1,y_1) og (x_2,y_2) er de kendte punkters koordinater
b finder du derefter ved at indsætte et punkt i funktionsforskriften for herefter at den ubekente b
a = (y_2/y_1)^(1/(x_2-x_1))
Idet (x_1,y_1) og (x_2,y_2) er de kendte punkters koordinater
b finder du derefter ved at indsætte et punkt i funktionsforskriften for herefter at den ubekente b
Skriv et svar til: Ekponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
