Matematik
Trigonometrisk funktion
10. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
Vær sød og hjælp en stakkels sproglig med at forstå en trinvis udregning af denne opgave.
I(t)= 4,2+2,5 sin(50 pi t) t = eller større end nul
Jeg har forsøgt at regne den på lommeregner men får nogle besynderlige tal (også selvom den er indstillet til radianer) Hvad gør man?? Kan du hjælpe mig på vej eller måske hele vejen så jeg forstår det nogenlunde? Det ville være enomrt sødt af dig - takker !
I(t)= 4,2+2,5 sin(50 pi t) t = eller større end nul
Jeg har forsøgt at regne den på lommeregner men får nogle besynderlige tal (også selvom den er indstillet til radianer) Hvad gør man?? Kan du hjælpe mig på vej eller måske hele vejen så jeg forstår det nogenlunde? Det ville være enomrt sødt af dig - takker !
Svar #1
10. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)
du skal finde de intervaller hvor uligheden er opfyldt.
du kan først tegne grafen på din lommeregner. det du skal finde er alle de steder hvor grafen er over eller lig x-aksen! altså den øverste halvdelen af koordinatsystemet.
du kan finde skæringspunkterne med x-aksen ved at sætte I(t) = 0 og finde t-værdierne i dit interval.
derfor kan du ud fra grafen angive svaret.
håber du forstår...
du kan først tegne grafen på din lommeregner. det du skal finde er alle de steder hvor grafen er over eller lig x-aksen! altså den øverste halvdelen af koordinatsystemet.
du kan finde skæringspunkterne med x-aksen ved at sætte I(t) = 0 og finde t-værdierne i dit interval.
derfor kan du ud fra grafen angive svaret.
håber du forstår...
Svar #2
10. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Tak - desværre var det nok den del jeg forstod bedst. Det er i øjeblikket lommeregeneren der forvolder de værste hovedsmerter, det hyppigste skærmdisplay er error eller mærkelige tal... hvad gør jeg mon forkert?
Svar #4
10. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
jeg tror det er fordi din lommeregner får uendelig mange resultater, det er noget med at du skal dele din funktion på perioder, en periode er 2pi altså en omgang. Så vil den give dig et resultat man kan bruge, men jeg kan desværre ikke huske hvordan man gør..
Prøv dig lidt frem og kig i din bog, jeg tror der står noget med de perioder du skal bruge.
Prøv dig lidt frem og kig i din bog, jeg tror der står noget med de perioder du skal bruge.
Skriv et svar til: Trigonometrisk funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
