Matematik

find x - matafl.

09. september 2004 af Pliva (Slettet)
Hejsa!

Jeg sidder med en ligning jeg ikke kan få hul på:

15,9=11+4,9sin((pi/12)(t-8))
4,9=4,9sin((pi/12)(t-8))

Nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2004 af frodo (Slettet)

sin((pi/12)(t-8))=1 <=>
(pi/12)(t-8)=pi/2 (+p*pi)

så burde du kunne isolere t!

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2004 af Dude (Slettet)

4,9/4,9=1

Sin(x)=1 når x=90

(pi/12)/(x-8)=90

pi/12=90x-720

pi+8640=1080x

x=(pi+8640)/1080=8,003

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

det er jo det samme som:
1=sin((pi/12)(t-8)) <=>
invsin(1)=pi/12t-3/4pi

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2004 af Dude (Slettet)

radianer eller grader?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2004 af frodo (Slettet)

mht. trigonometriske lignínger regnes der normalt i redianer, og da er
sin(pi/2)=1..

Står der ike andet i opgaven, regnes der i radianer..

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2004 af Dude (Slettet)

du har selvfølgelig ret..

Skriv et svar til: find x - matafl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.