Fysik

Svær opgave:Tillykke med kørekortet!

01. maj 2008 af crew (Slettet)
Hej alle. Jeg håber i ville hjælpe mig med denne opgave, da jeg synes den er svær.

I gamle dage - forigtighed betaler sig, alt laves jo om nu om dage - sagde man, at en bil, som kører med 60 km/h, skal kunne stoppes på højst 32 meter. dertil kommer, at det tager tid, fra man opdager en forhindring, til man reagerer på den. her regnede man i gamle dage med, at man ved 60 km/h kører 18 meter, mens systemet (hjerne, nerver m.m.) tager sig sammen til at reagere.

Jeg skal nu finde ud af, hvad reaktionstiden er?

Gerne med en forklaring, så er i søde.
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2008 af Pettson

Opgavestilleren oplyser, at bilen med en hastighed på 60 km/t når at køre 18 meter, inden føreren reagerer.
Reaktionstiden må være den tid, det tager for bilen at køre de 18 meter.

Bilen kører 60 km på 1 time
= 60.000 meter på 360 sekunder
= 1 meter på 360 / 60000 sekunder
= 18 meter på 18 * 360 / 60000 sekunder
= 18 meter på 0,108 sekund

Mit bud er altså, at reaktionstiden med en fart på 60 km/t er 0,108 sek.

Svar #2
01. maj 2008 af crew (Slettet)

Tak for det Pettson. :)

Men jeg har et spørgsmål til jeg ikke forstår. Hvad hvis reaktionstiden altså 0,108 sek. er afhængig af farten, hvor langtkører man så, inden man reagere ved 120 km/h?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2008 af Pettson

Uden at være nogen ørn til fysik (men lidt mindre dårlig til matematik) - og med håb om at blive korrigeret, hvis jeg tager fejl:

Jeg vil mene, at reaktionstiden IKKE er afhængig af hastigheden. Vi har bare brugt de givne oplysninger (herunder hastigheden) til at beregne rekationstiden. Men når man kører med forskellige hastigheder, tilbagelægger man forskellige distancer i løbet af reaktionstiden.

Hvis næste spørgsmål er det, jeg gætter på, så behøver du ikke at bruge reaktionstidens længde for at besvare det.
Hvis man (i reaktionstiden) med en hastighed på 60 km.t kommer 18 meter frem på vejen, så må man med en hastighed på 120 km/t. (den dobbelte) komme 2 * 18 = 36 meter frem på vejen.
Men det var måske ikke spørgsmålet?

Svar #4
01. maj 2008 af crew (Slettet)

Hehe :) Det er mig der spørger dig. :) Ej, det ser godt ud. Jeg ville bare være sikker på det sidste spørgsmål.
Tak skal du have for hjælpen. :) Det var sødt af dig.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2008 af humosof (Slettet)

Hov, der er vist smuttet en tyrkfejl ind foroven. Der mangler et 0 i 360. En time svarer til 3600 sekunder. Så reaktionstiden er 1,08 s.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2008 af Pettson

Jamen det er da fuldstændig rigtigt. Godt, der er nogen, der er vågne.
Tak for korrektionen!

Skriv et svar til: Svær opgave:Tillykke med kørekortet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.