Matematik
Bestemmelse af areal -Uden hjælpemidler
01. maj 2008 af
Vega1087 (Slettet)
Har fået stillet en opgave der hedder:
f(x) = x^3-4x
Grafen for f(x) afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde der har et areal
a) Bestem arealet af denne punktmængde
Man skal vel finde nulpunkterne - men det virker helt vildt idet at man får x=-,+kvadratroden af 2
Skal man måske sige 0=x^3-4x og altså det man så i virkeligheden gør er at finde x når y=0, men hvordan regner man lige det ud uden hjælpemidler?
f(x) = x^3-4x
Grafen for f(x) afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde der har et areal
a) Bestem arealet af denne punktmængde
Man skal vel finde nulpunkterne - men det virker helt vildt idet at man får x=-,+kvadratroden af 2
Skal man måske sige 0=x^3-4x og altså det man så i virkeligheden gør er at finde x når y=0, men hvordan regner man lige det ud uden hjælpemidler?
Svar #2
01. maj 2008 af Vega1087 (Slettet)
Måske sådan:
0=x^3-4x <=> x^3=4x <=> x^2 =4 <=> x=kvadratrod 4 x=+-2 og 0 selvf...?
0=x^3-4x <=> x^3=4x <=> x^2 =4 <=> x=kvadratrod 4 x=+-2 og 0 selvf...?
Svar #5
01. maj 2008 af Isomorphician
x^3 - 4x = 0
x(x^2 - 4) = 0
x = 0 v x^2 - 4 = 0
x = 0 v x^2 = 4
x = 0 v x = ±2
x(x^2 - 4) = 0
x = 0 v x^2 - 4 = 0
x = 0 v x^2 = 4
x = 0 v x = ±2
Skriv et svar til: Bestemmelse af areal -Uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
