Fysik

hjælp.. kan ikke finde ud af det

03. maj 2008 af Skat1 (Slettet)
Aktiviteten fra en klump kulstof måles til560 Bq. Beregn antalet af c - 14 kerner.
hvordan gør jeg det?

Svar #1
03. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

somebody?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

A = k*N

hvor A = aktiviteten, N = antallet af radioaktive kerner og k = henfaldskonstanten.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Ta' evt. et kig på Studieportalens eminente formelsamling https://www.studieportalen.dk/Fagsider/WikiCat.aspx?id=53

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2008 af mathon

T½ = 5770 år

k = -ln(1/2)/T½ = ln(2)/(5770 år)
Ao = k*No eller

No = (1/k)*Ao = (1/k)*Ao = k^(-1)*Ao = ((5770 år)/ln(2))^(-1)*Ao =

(5770*3,156*10^7 s)/ln(2)*(560 s^(-1)) = 1,47121*10^14

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

!!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2008 af mathon

ufuldstændig redigering
rettes til

No = (1/k)*Ao = ((5770 år)/ln(2))*Ao =

(5770*3,156*10^7 s)/ln(2)*(560 s^(-1)) = 1,47121*10^14

Skriv et svar til: hjælp.. kan ikke finde ud af det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.