Matematik
Beer virkelig om hjælp.
05. maj 2008 af
tlykke (Slettet)
Håber virelig at der sidder nogle som kan løse eller hjælpe mig med følgende opgave.
i et område gælder, at sammenhængen mellem tiden t og antal kaniner P givet ved:
p(t) = 1000/ 1+e^(4,8-0,7t)
hvor t er antal måneder efter, at nogle få kaniner er lukket ud.
1.Giv en vurdering af, hvor mange kaniner, der oprindelig blev lukket ud.
2. vil der på noget tidspunkt findes 700 kaniner i området og 1200?
3. hvad er det størst mulige antal kaniner, der kan leve i området?
4. Bestem kaninbestandens væksthastighed til t=0
5. Bestem det tidspunkt, hvor væksthastigheden er størst.
6. angiv den største væksthastighed.
Jeg ved det er lang opgave, men håber virkelig at der sidder nogle og vil bruge lidt tid på at hjælpe.
i et område gælder, at sammenhængen mellem tiden t og antal kaniner P givet ved:
p(t) = 1000/ 1+e^(4,8-0,7t)
hvor t er antal måneder efter, at nogle få kaniner er lukket ud.
1.Giv en vurdering af, hvor mange kaniner, der oprindelig blev lukket ud.
2. vil der på noget tidspunkt findes 700 kaniner i området og 1200?
3. hvad er det størst mulige antal kaniner, der kan leve i området?
4. Bestem kaninbestandens væksthastighed til t=0
5. Bestem det tidspunkt, hvor væksthastigheden er størst.
6. angiv den største væksthastighed.
Jeg ved det er lang opgave, men håber virkelig at der sidder nogle og vil bruge lidt tid på at hjælpe.
Svar #1
05. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
"p(t) = 1000/ 1+e^(4,8-0,7t)" ser mistænkelig ud. Har du skrevet den korrekt ind? Hvorfor dog dividere med 1? Skulle der måske være en parantes:
p(t) = 1000/(1+e^(4,8-0,7t)) ??
p(t) = 1000/(1+e^(4,8-0,7t)) ??
Svar #2
05. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
Ad 1) p(0).
Ad 2) Hvis p(t)=700 og p(t)=1200 har løsninger for t. Benyt evt. diskriminanten eller en graf.
Ad 3) Løs p'(t)=0 og betragt løsningen på en graf.
Ad 4) Bestem p'(0)
Ad 5) Løs p''(t)=0 og betragt løsningen på en graf.
Ad 6) Indsæt tiden fra 5 i p'(t).
Ad 2) Hvis p(t)=700 og p(t)=1200 har løsninger for t. Benyt evt. diskriminanten eller en graf.
Ad 3) Løs p'(t)=0 og betragt løsningen på en graf.
Ad 4) Bestem p'(0)
Ad 5) Løs p''(t)=0 og betragt løsningen på en graf.
Ad 6) Indsæt tiden fra 5 i p'(t).
Svar #3
05. maj 2008 af tlykke (Slettet)
1000/(1+e^(4,8-0,7t)) det er sådan den ser ud. havde glemt en parents.
Skriv et svar til: Beer virkelig om hjælp.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
