Matematik
PLZZZ help TREKANT
05. maj 2008 af
HeidiSS (Slettet)
Arealet af trekant ABC er 2205, længden af siden AC er 58, og længden af højden fra C er 42
http://w2.ef.dk/netbog/tx-opg/img/opg_37.gif
Beregn <A og |AB|
http://w2.ef.dk/netbog/tx-opg/img/opg_37.gif
Beregn <A og |AB|
Svar #1
05. maj 2008 af Da-ted (Slettet)
Letteste er først at beregne |AB|... Du ved at arealet af en trekant er

Altså er

og

Du kan der finde |AB| og h. og så er det bare at bruge trekanttilfælde til at løse resten.
Altså er
og
Du kan der finde |AB| og h. og så er det bare at bruge trekanttilfælde til at løse resten.
Svar #3
07. maj 2008 af nikes (Slettet)
du ved at a=1/2*h*(AB) derfor 2205=1/2*42*(AB) medførerer at 2205/21=(AB)= 105
vinklen A finder du ved at kigge dine trekantstilfælde igennem og bruger den som passer.
vinklen A finder du ved at kigge dine trekantstilfælde igennem og bruger den som passer.
Skriv et svar til: PLZZZ help TREKANT
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
