Matematik

Reducering af ligning

06. maj 2008 af yebbe (Slettet)
Hej jeg har denne opgave og vil gerne lige høre andres mening om resultatet.

(2a+3b)^2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a-b)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2008 af Isomorphician

og resultatet vi skal forholde os til er?...

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2008 af Sentinox (Slettet)

Det er ikke en ligning, men et udtryk. En ligning kræver et lighedstegn...

Men jeg mener at du kan reducere denne til 4*b^2

Hvad får du selv?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2008 af mathon

(2a+3b)^2 = (2a)^2+2*(2a)*(3b)+(3b)^2 = 4a^2+12ab+9b^2


(2a+b)(2a-b) = (2a)^2-b^2 = 4a^2-b^2

Svar #4
06. maj 2008 af yebbe (Slettet)

Nå ja det er rigtigt det er kun et udtryk. Men det er fordi jeg får 7b-6ab Men der opløser jeg alle paranteser og potenser. Må jeg lige se hvordan du fik 4*b^2, det lyder nemlig mere fornuftigt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2008 af mathon

(2a+3b)^2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a-b)

(4a^2+12ab+9b^2-(12ab+6b^2)-(4a^2-b^2)

4a^2+12ab+9b^2-12ab-6b^2-4a^2+b^2

9b^2-6b^2+b^2 = 4b^2

Svar #6
06. maj 2008 af yebbe (Slettet)

Tak for svarene. Men hvad er reglen når en parentes står i potens. du får 2a+3b)^2 til 4a^2+12ab+9b^2 og den kan jeg ikke helt lure.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2008 af mathon

(a+b)^2 = a^2 + 2*a*b + b^2

(2a+3b)^2=((2a)+(3b))^2 = (2a)^2 + 2*(2a)*(3b) + (3b)^2 = 4a^2 + 12ab + 9b^2

Svar #8
06. maj 2008 af yebbe (Slettet)

Mange tak :)

Skriv et svar til: Reducering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.