Matematik

Vinkler mellem vektorer????

11. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa!

Jeg har et lille problem. Jeg kan ikke så godt hitte ud af vektor-beregning og min lærebog er ikke særlig god :(

´ bruger jeg til at vise det er en vektor

|a´|=2 ; |b´|=3 ; |a´+ b´|=3

Hvordan beregner jeg vinklen mellem vektor a og b.

Svar #1
11. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Du har en trekant med tre kendte længder, så kan du bruge cos-rel:
a^2=b^2+c^2-2bc·cosA
a´, b´og c´er de kendte længder, og cos A er den vinkel du mangler... Der er nok en 'finere' måde at gøre det på, altså mere abstrakt, men det er lige den eneste jeg kan komme i tanke om...

-Atheist

Svar #2
11. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Tusind tak!

Det hjalp - jeg var bare ikke klar over at man måtte løse opgaven således - endnu en gang, tak for hjælpen :)




Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2003 af Jean

Er du sikker på at det ikke er |a´ * b´| du har givet ?

Med de oplysninger du har givet kan du ikke finde nogen vinkel mellem vektorerne, prøv selv at tegne det i planen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

3^2 =|a+b|^2 <=>

9 = |a|^2 + |b|^2 + 2'a prik b'

'a prik b' = -2

og så kan let finde v ud fra cosinusformlen der gælder for vektorer...

cos v = 'a prik b'/(|a||b|)
cos v = -2/(3*2) = -1/3

v = cos^-1(-1/3) = 109,4

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2003 af Jean

Ja, jeg må indrømme mit argument ikke helt holdte da det kom ned på papir.

Skriv et svar til: Vinkler mellem vektorer????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.