Matematik
vektor
08. maj 2008 af
171089 (Slettet)
Heeey :)
Håber nogen kan hjælpe
I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x , y) sig, således at der til tidspunktet t gælder:
x = t^2+4t
y = t^3-t t er element i R
Bestem koordinatsættet til hvert af banekurvens skæringspunkter med førsteaksen.
- Her har jeg sat y=0, hvor jeg fik t=0 v t=-1 v t=1
og det har jeg sat ind i t i den første ligning og har fået (0,0) (-3,0) og (5,0)
Bestem de tidspunkter t , hvor hastighedsvektoren er parallel med vektoren (1,1)
- Håber nogen kan hjælpe mig med denne her opgave.
tak på forhånd
Håber nogen kan hjælpe
I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x , y) sig, således at der til tidspunktet t gælder:
x = t^2+4t
y = t^3-t t er element i R
Bestem koordinatsættet til hvert af banekurvens skæringspunkter med førsteaksen.
- Her har jeg sat y=0, hvor jeg fik t=0 v t=-1 v t=1
og det har jeg sat ind i t i den første ligning og har fået (0,0) (-3,0) og (5,0)
Bestem de tidspunkter t , hvor hastighedsvektoren er parallel med vektoren (1,1)
- Håber nogen kan hjælpe mig med denne her opgave.
tak på forhånd
Svar #3
08. maj 2008 af 171089 (Slettet)
jeg får det til en andengradsligning. hvor x=2 og x=-2/3
Er det så de tidspunkter, hvor hastighedsvektoren er parallel med vektoren (1,1)??
Er det så de tidspunkter, hvor hastighedsvektoren er parallel med vektoren (1,1)??
Svar #5
08. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
x' = 2t + 4
y' = 3t^2 - 1
2t + 4 = 3t^2 - 1
<=>
3t^2 - 2t - 5 = 0
<=>
t=-1 v t=5/3
Ved indsættelse i x' og y' skulle det for samme t gerne give samme tal for begge koordinater.
y' = 3t^2 - 1
2t + 4 = 3t^2 - 1
<=>
3t^2 - 2t - 5 = 0
<=>
t=-1 v t=5/3
Ved indsættelse i x' og y' skulle det for samme t gerne give samme tal for begge koordinater.
Svar #6
08. maj 2008 af 171089 (Slettet)
nårh, ja må have beregnet t værdierne forkert.. men mange tak for hjælpen..
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
