Matematik
Stinker til mat.! :S
10. maj 2008 af
887 (Slettet)
Jep jeg er MEGA dårlig til Mat så sidder lige og læser op!
Jeg skal I ALLE DETALJER vise hvordan man læser disse ligningssystemer:
4x-8y=-3
-5x+7y=1
-3x^2+4x-1=0
___________________________________________
En der kan hjælpe mig?
Jeg skal I ALLE DETALJER vise hvordan man læser disse ligningssystemer:
4x-8y=-3
-5x+7y=1
-3x^2+4x-1=0
___________________________________________
En der kan hjælpe mig?
Svar #2
10. maj 2008 af 887 (Slettet)
Bare den nemmeste? :-) Jeg skal jo skrive alle detaljer (det må vel være at jeg skal vise ALLE udregningerne?)
Svar #4
10. maj 2008 af Mandelbrot (Slettet)
Den nemmeste er nok lige-store-koefficienter metoden. gang den ene ligning med 5, og den anden med 4.
(4x-8y)*5=(-3)*5 = 20x-40y=-15
(-5x+7y)*4=1*4 = -20x+28y=4
Nu lægger du de to ligninger sammen
(20x-40y)+(-20x+28y)=(-15)+(4)
-12y = -11 <=> 12y=11 <=> y=11/12
Nu kan du substituere y=11/12 i ene af ligningerne
-5x+7y=1 = -5x+7*(11/12)=1 = -5x+77/12=1
-5x = 1-77/12 <=> x = [1-(77/12)]/-5
(4x-8y)*5=(-3)*5 = 20x-40y=-15
(-5x+7y)*4=1*4 = -20x+28y=4
Nu lægger du de to ligninger sammen
(20x-40y)+(-20x+28y)=(-15)+(4)
-12y = -11 <=> 12y=11 <=> y=11/12
Nu kan du substituere y=11/12 i ene af ligningerne
-5x+7y=1 = -5x+7*(11/12)=1 = -5x+77/12=1
-5x = 1-77/12 <=> x = [1-(77/12)]/-5
Svar #5
10. maj 2008 af dnadan (Slettet)
Til andengradsligningen:
-3x^2+4x-1=0
Se her:
http://peecee.dk/upload/view/113327
-3x^2+4x-1=0
Se her:
http://peecee.dk/upload/view/113327
Skriv et svar til: Stinker til mat.! :S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
