Almen studieforberedelse (AT)

Metode - fysik

10. maj 2008 af Helena7 (Slettet)
Min synopsis omhandler atombomben, hvor jeg skriver i dansk og fysik. I fysik delen forklarer jeg hvordan atombomber laves, hvordan de virker og hvilke konsekvenser den havde. Men hvilke metode bruges her? Det har jeg ingen ide om.

Jeg håber, at I kan hjælpe.

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2008 af Vinæs (Slettet)

Det der metode er drilsk, og meget svært at rådgive i hvis man ikke har læst opgaven i, så mit umiddelbare forslag er at gå til din vejleder!
Når det så er sagt, så er der nogle tinf der måske kan hjælpe dig med at finde din metode.

1) Kig på dine konklusioner. Hvad er du kommet frem til? Og tænk så over hvordan du er kommet frem til netop den konklusion, var det fordi du læste det i en bog, lavede du et forsøg, en tekstanalyse?

2) Hvad har du gjort for at opnå viden? Du har højst sandsyneligt læst bøger, men har du foretaget eksperimenter eller lavede du en litterær analyse af en roman? Se på hvilke sammenhænge der er mellem den data du har opsamlet og de du ellers skriver i opgaven.

3) Hvordan har du fået fagene til at arbejde sammen? Hvad har du brugt dansk til, hvad har du brugt fysik til? Vær klar over at der er forskelle på de to fag, og at de to fag komemr frem til konklusioner på to meget forskellige grundlag (dansk gør det ved st forsøge at forstå, hermeneutik, fysik forsøger at forklare, positivisme).

4) Slutteligt så brug din metode som et redskab. Lad det være det der binder din eksamen sammen. Forklar ikke nogle fakta, uden du ser på hvordan du har opnået dem.

Var selv til eksamen i fredags og der blev konstant spurgt indtil netop metoden. Så der er i hvertfald hver at tænke over, og igen, spørg din vejleder!

Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2008 af redbarnet (Slettet)

Hej Vinæs:) Faldt lige over denne. vil du ikke være en skat at skrive i det forum under AT,der hedder "del ud af din viden". På den måde kan du hjælpe en masse stakkels sjæle:) glæder mig til at høre!

Brugbart svar (1)

Svar #3
15. juni 2008 af 16SEUD (Slettet)

I fysik, naturvidenskab, tager man udgangspunkt i objektive påstande og eksperimentelmetoder, hvor nogle teorier afprøves ved nogle eksperimenter.

Skriv et svar til: Metode - fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.