Matematik

bestemme f´(4) ud fra en graf

11. maj 2008 af silverbabe (Slettet)
hej..

jeg sidder med en graf for f hvor jeg skal bestemme f'(4) hvordan gør jeg det ?.. jeg har prøvet at lave et par grafer på min grafregner, men synes ikke rigtig at jeg kan bruge det til så meget.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Tegn tangenten til grafen i x=4.
Aflæs tangentens hældning.

Svar #2
11. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

ok skal jeg så skrive f'(4)=med det tangenthøldningen nu bliver ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2008 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #4
11. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

dvs. at tangenten som ligger i 45 grader bliver 1 så f'(4)=1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2008 af tumle (Slettet)

Ja, hvis du går 1 ud på x-aksen og der er 1 op til tangenten, så har du at f'(4)=1 og ganske rigtigt er det så, at tangenten har en hældning på 45 grader i forhold til x-aksen.

Svar #6
11. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

godt :o) takker

Skriv et svar til: bestemme f´(4) ud fra en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.