Matematik

Ligning for en asymptote

11. maj 2008 af zuzu_dk (Slettet)
Hej.

Hvordan kan man bestemme en ligning for en asymptote, når jeg har f(x)=(2x^3-7)/(x^2-x-2)?


Håber nogen kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Løs x^2-x-2=0 idet brøkens nævner ikke må være 0 i funktionsforskriften

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2008 af mathon

f(x)=(2x^3-7)/(x^2-x-2) og x forskellig fra -1 og 2

f(x) = (2x^3-7)/((x+1)*(x-2))

undersøg
grænseværdien
for
f(x) når x går mod -1 fra venstre og fra højre

undersøg
grænseværdien
for
f(x) når x går mod 2 fra venstre og fra højre .......

Skriv et svar til: Ligning for en asymptote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.