Matematik

Trekanter

12. maj 2008 af Mjfannr1 (Slettet)
På figuren (kan desværre ikke lægges ind) ses to ensvinklede trekanter ABC og AB'C'. Det oplyses, at /AB/ = 10, /AC/ = 6, /AB'/ = 15, samt at vinkel ABC og vinkel AC'B' er rette.

Beregn /BC/ og /B'C'/.

Jeg kan ikke helt huske hvordan man løser sådan en opgave som denne. Er der nogen der kan give mig et skub til at komme igang? Mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician

i ensvinklede trekanter er forholdet mellem siderne det samme

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af mathon

tekstpræcisering:

i ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende sider konstant

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Isomorphician

#2
vigtig præcisering...

Svar #4
12. maj 2008 af Mjfannr1 (Slettet)

Jeg får /BC/ til at blive 4 og /B'C'/ til at blive 12, er det korrekt?

Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.