Matematik
En linje gennem punkterne P&Q
12. maj 2008 af
JoachimD (Slettet)
Hej,
jeg har fået en opg, der lyder:
En linje går gennem punkterne P(2,7) og Q(6,1). Bestem hældningskoefficienten for l. Bestem en ligning for den linje m, der går gennem B og står vinkelret på l.
Det er nemt nok, at finde a.
y2-y1/x2-x1 = -3/2
Men hvordan skal jeg så løse opgaven videre (vil være super med forklaring)?
Jeg skal ikke bruge f(x) = a(x-x1)+y1, vel?
På forhånd mange tak
jeg har fået en opg, der lyder:
En linje går gennem punkterne P(2,7) og Q(6,1). Bestem hældningskoefficienten for l. Bestem en ligning for den linje m, der går gennem B og står vinkelret på l.
Det er nemt nok, at finde a.
y2-y1/x2-x1 = -3/2
Men hvordan skal jeg så løse opgaven videre (vil være super med forklaring)?
Jeg skal ikke bruge f(x) = a(x-x1)+y1, vel?
På forhånd mange tak
Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician
en linje står vinkelret på en anden linje når hældningskoefficienternes produkt giver -1
a*a1 = -1
a*a1 = -1
Skriv et svar til: En linje gennem punkterne P&Q
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
