Matematik
Cirklens ligning --> centrum og radius!
12. maj 2008 af
887 (Slettet)
Jeg skal bestemme centrum og radios for cirklen med ligningen x^2-10x+y^2+14y=7
Så skal jeg vel omskrive?:
x^2-10x+y^2+14y=7
(x-5)^2+(y+7)^2=7
(x-5)^2+(y+7)^2=7+25+49
(x-5)^2+(y+7)^2=81
så er centrum= (5,-7) og r=81??
Så skal jeg vel omskrive?:
x^2-10x+y^2+14y=7
(x-5)^2+(y+7)^2=7
(x-5)^2+(y+7)^2=7+25+49
(x-5)^2+(y+7)^2=81
så er centrum= (5,-7) og r=81??
Svar #1
12. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
Centrummet er rigtigt, men husk at cirklens ligning angives som
(x-xo)^2+(y-yo)^2=r^2
radius står altså i anden: r^2=81
hvad sýnes du så r er?
(x-xo)^2+(y-yo)^2=r^2
radius står altså i anden: r^2=81
hvad sýnes du så r er?
Svar #4
12. maj 2008 af 887 (Slettet)
Ok! :P
Mange tak for hjælpen endnu engang! :-)
Fortsat god dag til dig og alle andre på SP!
Mange tak for hjælpen endnu engang! :-)
Fortsat god dag til dig og alle andre på SP!
Skriv et svar til: Cirklens ligning --> centrum og radius!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
