Matematik
hjælp til at finde en ligning for en tangent
12. maj 2008 af
ZOZ (Slettet)
Hej.
Opgaven siger:
Der er givet en funktion f(x)= -x^2 +4x +2.
a) Bestem toppunktet for grafen for f, og tegn denne graf.
Jeg fandt toppunktet (2,6) og har tegnet grafen.
b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (6,-10).
Nogen der kan hjælpe mig med opgave b... Kan ikke huske hvordan man gør!!
På forhånd tak.
Opgaven siger:
Der er givet en funktion f(x)= -x^2 +4x +2.
a) Bestem toppunktet for grafen for f, og tegn denne graf.
Jeg fandt toppunktet (2,6) og har tegnet grafen.
b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (6,-10).
Nogen der kan hjælpe mig med opgave b... Kan ikke huske hvordan man gør!!
På forhånd tak.
Svar #2
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)
Differentialregning
y = f(xo)+f '(xo)·(x-xo), hvor xo=6 og f(xo)=-10.
y = f(xo)+f '(xo)·(x-xo), hvor xo=6 og f(xo)=-10.
Svar #4
12. maj 2008 af ZOZ (Slettet)
hmm... det ser lidt sort ud for mig nu.. Nogen der evt. kan vise hvordan man gør med tal?
Svar #6
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)
y = f(xo)+f '(xo)·(x-xo)
y = -10+f '(6)·(x-6). Beregn selv f '(6).
y = -10+f '(6)·(x-6). Beregn selv f '(6).
Skriv et svar til: hjælp til at finde en ligning for en tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
