Fysik

Skrå spring

13. september 2004 af Leo (Slettet)
Hej,

Jeg har et problem med en opg., der lyder sådan:

En frø kan hoppe en distance på 0.9m og afsætningsvinklen er 45 grader.

Og jeg skal finde starthastigheden, men jeg mangler jo tiden t, som jeg bruge til ligningen.

x=v[0]*cos(v)*t

Håber der er nogen der kan hjælpe tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2004 af Lurch (Slettet)

Der findes en formel for skråt kast, som dette jo er.

y = (-a/(2*v0^2*cos(v)^2))*x^2 + tan(v)*x

du kender a, som jo er g.
vinklen v er 45grader
x er din springlængde
y må jo være nul

løs for v0

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2004 af JulieJense (Slettet)

Der er også en lidt simplere formel, som du måske kan bruge:

y = (v0^2 * sin^2(v))/(2g)

Her gælder det samme som Lurch skrev:
vinklen v er 45grader
x er springlængden
y er nul

og igen: løs for v0.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2004 af Lurch (Slettet)

#2 det er ikke korrekt!
y(max) = (v0^2 * sin^2(v))/(2g)
denne formel angiver y(max), det vil sige det højeste punkt frøen når op i luften! den værdi kender kendes ikke.

Der i mod kom jeg i tanke om en anden formel
x(max) = (v0^2 * sin(2v))/g

du kender jo x(max) da det er den aftand frøen når før den lander

Brug den i stedet

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2004 af JulieJense (Slettet)

Okay tak, Lurch..

Sorry #0 - håber ikke det forvirrede dig for meget! ;)

Svar #5
13. september 2004 af Leo (Slettet)

Tak for det!

Begge formler giver det samme resultat, 3m/s.

Skriv et svar til: Skrå spring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.