Fysik

beregne frekvens?

13. maj 2008 af 887 (Slettet)
Hvordan var det man beregnede frekvenen?

eksempel:

en elektromagnetisk bølge hat bølgelængden 486 nm, hvor stor er frkvensen?

Er det ikke bare:

1/486nm??

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af mathon

f = c/lambda = (2,99792*10^8 m/s)/(486 nm) =
(2,99792*10^8 m/s)/(486*10^(-9) m) = 6,16857*10^14 1/s = 6,16857*10^14 Hz

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af mathon

...enhederne skal jo også afstemmes!!!:-)

Svar #3
13. maj 2008 af 887 (Slettet)

hvor får du c fra? :-I

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af mathon

al elektromagnetisk stråling udbredes i atmosfærisk luft med
farten
c = 2,99792*10^8 m/s,
som findes i en
fysisk DATAbog

Skriv et svar til: beregne frekvens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.