Matematik

lignnig for den rette linje M... og cirklens raidus og koordinatsæt til dens centrum

13. maj 2008 af Malene Bugge Larsen (Slettet)
Hej allesammen. Jeg håber meget, at der er en, som kan hjælpe mig med disse to opgaver.

Spørgsmålene lyder:
bestem en ligning for den rette linje m, som går gennem punktet P (9,-2) og som er vinkelret på linjen l med ligningen y = 3x+7

En cirkel har ligningen x i anden + 2x + y i anden - 6y = 10. Bestem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum.

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh Malene

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Isomorphician

"bestem en ligning for den rette linje m, som går gennem punktet P (9,-2) og som er vinkelret på linjen l med ligningen y = 3x+7"

To linjer står vinkelret på hinanden når produktet af de to linjers hældningskoefficienter giver -1

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af mathon

cirkel
x^2 + y^2 + 2mx + 2ny + q = 0
med
centrum i (-m,-n)
og
radius = sqrt(m^2+n^2-c)

Skriv et svar til: lignnig for den rette linje M... og cirklens raidus og koordinatsæt til dens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.