Fysik

Tryk og opdrift

13. maj 2008 af Mupe (Slettet)
Et skib vejer 2000 ton
Hvor stort et rumfang skal den del af skibet, som er under vandet have ?
En ven og jeg har nu siddet og diskuteret denne opgave for vi får noget forskelligt.. Hvordan skal man gøre ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Tyngdekraften på skibet: F_g_skib=m_skib*g
Denne kraft skal opvejes af en opdrift af vandet, det flyder på. Ifølge Archimedes skal I altså finde ud af massen af vand, der har samme tyngdekraft.
F_g_vand=F_g_skib=rho*V*g, hvor rho er densiteten for vand og V er volumen. Isoler V og I har svaret. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2008 af mathon

skibets tyngde er lig med tyngden af det fortrængte vand

(2*10^6 kg)*g = V*d*g

(2*10^6 kg) = V*d

V = (2*10^6 kg)/(10^3 kg/m^3) = 2*10^3 m^3

Skriv et svar til: Tryk og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.