Matematik
Matematik, Lineær sammenhæng - Eksamen
13. maj 2008 af
Mikey1991 (Slettet)
Hey.
Jeg har sagt ja til at jeg i morgen ville fremlægge et eksempel for en mundlig eksamen i matematik, hvor mit emne er Lineær sammenhæng.
Jeg har dog ingen anelse om hvad jeg skal sige i til denne eksamen, da jeg ALDRIG nogensinde har været oppe i noget mundtlig matematik eller lign før, og derfor virkelig har et problem.
Er der nogen som kan fortælle mig hvad der er væsentligt at sige, skrive og lave - og som evt gider bruge 5-10 minutter på at skrive hvad det så er, og hvorfor det er som det er ?
Jeg går på STX og har C niveau matematik.
Jeg har sagt ja til at jeg i morgen ville fremlægge et eksempel for en mundlig eksamen i matematik, hvor mit emne er Lineær sammenhæng.
Jeg har dog ingen anelse om hvad jeg skal sige i til denne eksamen, da jeg ALDRIG nogensinde har været oppe i noget mundtlig matematik eller lign før, og derfor virkelig har et problem.
Er der nogen som kan fortælle mig hvad der er væsentligt at sige, skrive og lave - og som evt gider bruge 5-10 minutter på at skrive hvad det så er, og hvorfor det er som det er ?
Jeg går på STX og har C niveau matematik.
Svar #1
13. maj 2008 af yoyoy (Slettet)
jamen kan du ikke fortælle om en linær funktion, ax+b.. og fortælle hvordan man finder en forskrift for en linær graf når man har to punkter osv..?
a = (y2 - y1)/(x2 - x1)
b findes ved at isolere b i ligningen:
y1 = a * x1 + b
a = (y2 - y1)/(x2 - x1)
b findes ved at isolere b i ligningen:
y1 = a * x1 + b
Svar #2
13. maj 2008 af lepetitdanois (Slettet)
Gennemgå beviset for den lineære sammenhæng; tegn og forklar (benyt evt. tavlen). Det er ikke så nemt at forklare beviset - men det må uden tvivl stå i din matematik bog!
Endvidere kan du forklare, hvordan man finder hældning- og skæringsværdien for den lineære funktion (y=ax+b), ved to koordinatsæt samt at når den lineære funktion skærer i punktet (0,0) hedder det en proportional sammenhæng.
Som regel til eksamen bliver man vel også stillet over for en reel problemstilling?
Endvidere kan du forklare, hvordan man finder hældning- og skæringsværdien for den lineære funktion (y=ax+b), ved to koordinatsæt samt at når den lineære funktion skærer i punktet (0,0) hedder det en proportional sammenhæng.
Som regel til eksamen bliver man vel også stillet over for en reel problemstilling?
Svar #3
13. maj 2008 af Mikey1991 (Slettet)
Årh tusind tak for nogle super svar ! :)
Jeg vil bevise at jeg kan finde a og b (hældning og skæringsværdierne)forklare at 0,0 kaldes en proportional sammenhæng og så bruge formlen y=ax+b til at hjælpe med at udregne en problemstilling i det normale liv.
- Kan ikke finde noget med beviset ? Hvad mener du med dette ?
Jeg vil bevise at jeg kan finde a og b (hældning og skæringsværdierne)forklare at 0,0 kaldes en proportional sammenhæng og så bruge formlen y=ax+b til at hjælpe med at udregne en problemstilling i det normale liv.
- Kan ikke finde noget med beviset ? Hvad mener du med dette ?
Skriv et svar til: Matematik, Lineær sammenhæng - Eksamen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
