Matematik

Tangentplan til kugle

13. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)
Kunne jeg få hjælp til opgave d i dette eksamenssæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-1_UDEN.pdf

Hilsen,
Liv1988

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af mathon

1) find kuglen centrum og radius

2) undersøg om kuglecentrets afstand fra planen er præcis lig med radius

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af mathon

kugle:
x^2 + y^2 + z^2 + 2ax + 2by + 2cz + d = 0
med
centrum = (-a,-b,-c) og radius = sqrt(a^2+b^2+c^2-d)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=515775

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af mathon

...da C(1,2,-3) og radius er 6
og
dist(alfa,C(1,2,-3)) = |2*1-4*2+4*(-3)-18|/sqrt(2^2+(-4)^2+4^2) = (36/6) = 6

Skriv et svar til: Tangentplan til kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.