Matematik

Ligning

13. maj 2008 af dandan (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/syge07/2007-8-8_Ud.pdf

Opgave 2, nogen der kan forklare mig d ?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af ibibib (Slettet)

a·c=-1

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af Danielras (Slettet)

Produktet af hældningstallene på to linjer som står vinkelret ret på hinanden er -1. Du har derfor at:

a*(1/4)=-1

Hvoraf du kan finde hældningen.

Når den er fundet indsætter du den, og punktet i:

y = ax + b

Og isolerer b.

Svar #3
13. maj 2008 af dandan (Slettet)

jeg forstår ik hvor minus 1 kommer fra, vil i være søde at forklare mig d?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af Danielras (Slettet)

Det gælder der bare om produktet af hældningtallene på ortogonale (vinkelrette) linier. Du kan se et bevis her:

http://da.wikipedia.org/wiki/Forhold_mellem_ortogonale_linjer

Svar #5
13. maj 2008 af dandan (Slettet)

nåh jo, hehe nu husker jeg d oki, to sek. prøver lige løse, vil du så se, og jeg kommer frem til d rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2008 af Danielras (Slettet)

Ja. Vil du så ikke være flink at skrive "det" istedet for "d"?

Svar #7
13. maj 2008 af dandan (Slettet)

jo, undskyld, skal nok skrive det. det går bare hurtigere derfor:)

Svar #8
13. maj 2008 af dandan (Slettet)

bliver d ik: y=-4x-1,25?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2008 af Danielras (Slettet)

Nej. Din hældning er korrekt, men du finder ikke den rigtige b.

Svar #10
13. maj 2008 af dandan (Slettet)

Hvorfor, jeg isolere jo b fra 5=-4*1+b --> 5/-4=b --> -1,25=b

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2008 af Danielras (Slettet)

5 = -4*1+b
5 = -4+b
5+4 = b
9 = b

Svar #12
13. maj 2008 af dandan (Slettet)

ej ja, det er rigtigt, ops:(

tak

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.