Matematik
Årlig vækstrate
13. maj 2008 af
JoachimD (Slettet)
Jeg håber I kan hjælpe med at besvare nogle spørgsmål:
Opg:
Udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2% mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%.
a) Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningental, hvis vækstraten havde forsat med at være 2% om året efter 1960.
Skal den blot løses med denne formel:
(1+r)^n
^hvor r = procentvis ændring/100 og n = terminer?
Jeg får da:
(1+2/100)^44 = 2,39
Opg:
Udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2% mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%.
a) Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningental, hvis vækstraten havde forsat med at være 2% om året efter 1960.
Skal den blot løses med denne formel:
(1+r)^n
^hvor r = procentvis ændring/100 og n = terminer?
Jeg får da:
(1+2/100)^44 = 2,39
Svar #3
19. november 2008 af mnoert (Slettet)
200 = 100 * (1+0,02)^n <=>
n = 35,0028
Det vil give det samme som
log(2)/log(1,02)
Skriv et svar til: Årlig vækstrate
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
