Fysik

beregning af v og lambda!

14. maj 2008 af 887 (Slettet)
Sidder med disse opgaver:

b. En vandbølge har bølgelængde 23 cm og perioden er 4.2 s. Hvad er bølgens udbredelseshastighed?

c. En lydbølge har hastighed 340 m/s. Hvad er bølgelængden for kammertonen, der har frekvens 440 Hz?

Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal gribe dem an, tænkte lidt på følgende:

b. v=lambda/T <=> (23cm/100)m/4,2=0,055 m/s??

c. v=f*lambda <=> lambda=v/f = (340 m/s)/440=0,773 nm??

Det er jo nogle latterlige tal, de er da for små??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2008 af juventuz (Slettet)

prøv at tjekke dine enheder i c):

lambda=v/f =(340m/s)/440Hz=0.7733m

Svar #2
14. maj 2008 af 887 (Slettet)

Jamen er kan virkelig passe at de giver 0,055 m/s og 0,7733m? Det er nogle uhyre små tal?

Men har gjort det på den rigtige måde? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Små tal? Tja...

0.23m på 4.2s er ikke just hurtigt.
0.773m=0.773*10^9nm, så dette er ikke et lille tal;)


Svar #4
14. maj 2008 af 887 (Slettet)

Lysets brydningsforhold (det absolutte) i en bestemt type glas er 1.43. Hvad er lysets hastighed i bemeldte glas? En lysstråle rammer glasset, brydningsvinklen måles til 23.1°. Hvad var indfaldsvinklen?

hastigheden får jeg til 209790000 m/s

indfaldsvinklen får jeg til 34,13 grader.

Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Das ist wahr!
Hastighed: korrekt, dog skriv:2.0979*10^8m/s (skriv altid i potenser, hvis det er et højt tal)




Skriv et svar til: beregning af v og lambda!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.