Matematik
Faktor uden for parantes
13. september 2004 af
Bezt (Slettet)
Skal sætte en faktor uden for en parantes i dette stykke...
x(x+2)-(x+2)^2
Og så når jeg regner paranteserne ud kan jeg ikke komme videre... ved ik om det er det rigtige jeg gør. Håber på lidt hjælp eller en hint!
x(x+2)-(x+2)^2
Og så når jeg regner paranteserne ud kan jeg ikke komme videre... ved ik om det er det rigtige jeg gør. Håber på lidt hjælp eller en hint!
Svar #2
13. september 2004 af Bezt (Slettet)
jamen der får du jo for mange led så...
altså:
-x^2+x^2+2x-2x+2x+4
hvis du regner paranteserne ud i det stykke jeg skrev op får du kun:
x^2+2x-x^2+4
Er det mig der er gal i byen... kan godt se at -2x går op med +2x, men må man godt konstruere det sådan at der kommer ekstra led?
altså:
-x^2+x^2+2x-2x+2x+4
hvis du regner paranteserne ud i det stykke jeg skrev op får du kun:
x^2+2x-x^2+4
Er det mig der er gal i byen... kan godt se at -2x går op med +2x, men må man godt konstruere det sådan at der kommer ekstra led?
Svar #3
13. september 2004 af frodo (Slettet)
I din sidste udregning har du glemt det dobbelte produkt: (a+b)^2=a^2+b^2+2ab og det skal være MINUS 4, da der står minus foran kvadratet.
Min udregning, se her:
(x+2)*(x-(x+2))=(x+2)(-2)=-2x-4
x-(x+2)=x-x-2=-2
Alt i alt er vi enige..
Min udregning, se her:
(x+2)*(x-(x+2))=(x+2)(-2)=-2x-4
x-(x+2)=x-x-2=-2
Alt i alt er vi enige..
Skriv et svar til: Faktor uden for parantes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
