Matematik

GODT OG BLANDET mat

13. september 2004 af kyllerylle (Slettet)
hey folkens, det ville være skønt hvis en venlig sjæl derude gad at kigge lidt på opgaver som jeg har små problemer med...

takker på forhånd.


1)

I et koordinatsystem er A(0,0) og B(6,4)
bestem en ligning for midtnormalen m til linjestykket AB.
m skærer koordinatsystemets 1.akse i punktet C beregn afstanden |CB|.


mit bud:

m(punkt):(3,2)
m(ligning): 6(x-3)+4(y-2)=0
sidste spm:?


der kommer sikkert flere opgaver men starter forsigtigt;)

Svar #1
13. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

2)

Indholdet af et radioaktivt stof aftager eksponentielt med en halveringstid på 1,28*10^9 år.

så skulle man gerne bestemme hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage af stoffet efter 8,50*10^8 år.

der skulle jeg bruge en formel og jeg tror det er f(x)=b*e^kx

men ved ikke hvad jeg skal sætte istedet for f(x), b og x...

Svar #2
13. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok opg 2 har jeg fundet ud af, men opg 1 er der problemer med...

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2004 af frodo (Slettet)

1) find hældningen for den linje den står vinkelret på.. Du ved så hvad der skal gælde om porduktet af ortogonale linjers hældningskoefficienter.

Indsæt i formlen:

y-y0=a(x-x0)

sæt linjens ligning , y, =0 Her findes så skæringen med første-aksen..

Du har således to punkter, som du burde kunne berenge afstanden imellem..

Svar #4
13. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

tak for dit svar men kunne du ikke komme med eks da jeg ikke forstår det du har skrevet...

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2004 af frodo (Slettet)

du finder hældningen dor linjestykket AB, den kalser vi a.

hældningen (c) for midtnormalen er så bestemt ved: a*c=-1

hældning kendt, punkt kendt.. Ligningen kan du så finde ud fra formlen før.

skæring med x-aksen ensbetydende med at y=0 find det x, hvor dette gælder, og indsæt dette x i linjens ligning. Så har du punktet.

Finds så afstanden mellem punktet og punktet B-

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2004 af frodo (Slettet)

så kan det heller ike udpensles mere..

Svar #7
13. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

jeg har et sidste spm som jeg håber jeg får lidt hjælp til...

3)

Funktionen f er givet ved

{xlnx for x>0
f(x)={
{2x for x =
(x mindre el. lig 0)


(tuborgfunktion hvis I kan følge mig)

gør rede for at f er kontinuert.

Svar #8
13. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

#5 jeg tænkte på om ikke det kan gøres med en normalvektor?

Svar #9
13. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

#5 desuden, hvordan kan du vide at a*c=-1?

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2004 af erdos (Slettet)

#9: Det er en regel, der kan bevises... Brug den...

Svar #11
13. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

problemet er bare at hvis ikke vi har bevist reglen i klassen så kan jeg ikke bruge den...men hvis I kunne hjælpe mig med opgaven ved hjælp af normalvektorer så bliver jeg rigtig glad:)

Svar #12
14. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

er der nogen venlige mennesker der har lyst til at hjælpe mig med #0 og #7

så ville jeg være yderst taknemmelig!!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. september 2004 af Lurch (Slettet)

#7 : se på grænseværdi gående mod 0 i de to funktioner

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. september 2004 af frodo (Slettet)

#0:
Hvorfor kan du ikke bare gøre som ovenfor. Det hører helt almindelig 1.g matematik til. Og desuden tror jeg også at i har bevist formlen. Men det ligger tilbage i 1.g..

Svar #15
14. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

#14 problemet er bare at jeg ´skal` bruge normalvektorer:(

#13 er desværre ikke helt med:(

Svar #16
14. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok har fundet ud af #0 men er der virkelig ikke en der vil gøre mig den KÆMPE tjeneste at se på #7 og hjælpe mig lidt på vej...


takker!!

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. september 2004 af frodo (Slettet)

for at der kan være tale om kontinuitet, bliver vi nødt til at se på hvad der sker i x=0.

De to grene er hver især fint kontinuerte, disse volder altså ingen problemer.

Men:
f(0)=2*0=0
lim(x-->0+)f(x)= lim(x-->0+)(xlnx)=0 idet en potensfunktion "vinder over" en logaritmefunktion

Vi der altså, at grænseværdien er lig funktionsværdien, og der er altså tale om kontinuitet.

Svar #18
14. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok takker men hvorfor skrev min lærer så det på denne form (mente han måske at jeg skulle noget mere)

lim(x-->0)lnx=lim(t-->uendelig)1/tln1/t

Brugbart svar (0)

Svar #19
14. september 2004 af frodo (Slettet)

det ved jeg sgu ikke..
Mener du 1/(tlnT)/t eller vitterligt ln1??

Svar #20
14. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

jeg mener det her:

lim(x-->0)lnx=lim(t-->uendelig)(1/t)ln(1/t)

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.