Matematik

potens vækst

17. maj 2008 af 06trsa (Slettet)
Hvofor må en potens vækst ikke have x-værdien 0? Hvis det da er rigtig forstået?

Svar #1
17. maj 2008 af 06trsa (Slettet)

.. fordi så ville der ikke være nogen vækst.. ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=b*x^a
Her må x der gerne være 0.

Svar #3
17. maj 2008 af 06trsa (Slettet)

Er der så ikke en, der kan give en kort beskrivelse at potensvækst? det ville være dejligt?

Svar #4
17. maj 2008 af 06trsa (Slettet)

x skal vel være større en 0 for x^a skal have betydning , ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#4.
Ja, det er korrekt. Men x kan sagtens antage 0, idet f(0)=b*0^a=0 (dvs. (0,0)) blot er skæringspunktet med andenaksen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#5.
Næh, x=0 duer da ikke når a<0.

Skriv et svar til: potens vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.