Matematik

Bestem c så ligningen x^2-2x+c=0

19. maj 2008 af miinnaxd (Slettet)
Hej :)

Bestem c, så ligningen x^2-2x+c=0 har netop én løsning?

Er det noget med at diskriminanten skal være 0 for at der er kun er en løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2008 af mathon

lige præcis

d = (-2)^2+4*1*c = 0

Svar #2
19. maj 2008 af miinnaxd (Slettet)

Nøj det var hurtigt :D
og så bliver resultatet -1?
Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2008 af mathon

det gik lidt for hurtigt:
d = (-2)^2-4*1*c = 0

hvoraf
c = 1

Svar #4
19. maj 2008 af miinnaxd (Slettet)

jep det passer også når man sætter det ind :)

Skriv et svar til: Bestem c så ligningen x^2-2x+c=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.