Fysik

Tennisserv - Hjælp til løsning

20. maj 2008 af astapasta (Slettet)
Vi kan ikke løse følgende problemstilling:

En tennisspiller sender en serv afsted med 26 m/s
Bolden vejer 58 g
Berøringen foregår i t= 5 ms

banen hen til nettet er 12 meter lang. Nette er 0.92 m højt og bolden sendes afsted fra højden 2,40 m med en vinkel på 3 grader fra vandret.

Kommer bolden over nettte?

Er der nogen der kan løse denne problemstilling?
På forhånd tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2008 af Rochester (Slettet)

x = v0*cos(a)*t + x0
y = -½*g*t^2 + v0*sin(a)*t + y0

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2008 af Rochester (Slettet)

Brug den første ligning til at finde tiden t, og indsæt denne værdi for t sammen med de andre værdier i den anden ligning, for at finde y.

Svar #3
20. maj 2008 af astapasta (Slettet)

Vil du evt. uddybe det lidt mere... Hvor får du formlen fra - hvad står x for ?

og mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Tennisserv - Hjælp til løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.