Matematik

Eksponential funktion, forskrift

20. maj 2008 af PeteWentz (Slettet)
Har fået opgaven:

Grafen for en eksponentialfunktion f(x) går gennem punkterne P(3,1) og Q(-1,16).
Bestem en forskrift for f(x) - uden brug af hjælpemidler.

Jeg kan simpelhen ikke finde ud af hvordan man finder den her forskrift! /:


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Et kig i din bog, og du finder det...
a=x2-x1'rod af(y2/y1)
b=y1/(a^x1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#1.
Det er de færreste der lige kan klare den (x2-x1)'te rod af (y2/y1) i hovedet. ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2008 af Rochester (Slettet)

...eller 'uden hjælpemidler', rettere sagt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Det er nu ret nemt i lige netop denne opgave. :-)

Ellers kan to ligninger med to ubekendte anbefales.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#4.
Jah, okay. Det havde jeg ikke helt observeret.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2008 af mathon

y = b*a^x og (a,b)€R+^2

16 = b*a^(-1)
1 = b*a^3........ligningerne divideres

16 = a^(-1-3) = a^(-4)

(1/16) = a^4

a^4 = (1/2)^4
a = (1/2)
hvoraf
y = b*(1/2)^x
og til beregning af b
1 = b*(1/2)^3 = b/8
b = 8

konklusion:
y = 8*(1/2)^x

Skriv et svar til: Eksponential funktion, forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.