Kemi
Basisk opløsning???
20. maj 2008 af
netmusen (Slettet)
Jeg sidder og er ved at lave lidt side noter til mine rapporter, til eksamen og er gået lidt "død" på denne:
Basisk opløsning er konc. af h3o+ er mindre end konc. oh-
Er der en, der kan forklare det så jeg forhåbenlig kan forstå det *S*
Basisk opløsning er konc. af h3o+ er mindre end konc. oh-
Er der en, der kan forklare det så jeg forhåbenlig kan forstå det *S*
Svar #1
20. maj 2008 af JesperJuul (Slettet)
I neutralt er der lige meget H3O+ og OH-. At der er overhovedet er noget skyldes vands autoprotolyse (reaktion med sig selv), som opfylder ligevægten:
[H3O+]*[OH-]=10^-14.
Denne ligevægt kan imidlertid forskudes ved at tilsætte enten base eller syre. En basis opløsning er en opløsning, hvor der er tilsat base, så ligevægten er forskud sådan, at der er mere OH- end H3O+. Det er nogenlunde det der står, men jeg synes det er meget underlig tilgang til emnet syre-base.
[H3O+]*[OH-]=10^-14.
Denne ligevægt kan imidlertid forskudes ved at tilsætte enten base eller syre. En basis opløsning er en opløsning, hvor der er tilsat base, så ligevægten er forskud sådan, at der er mere OH- end H3O+. Det er nogenlunde det der står, men jeg synes det er meget underlig tilgang til emnet syre-base.
Svar #2
21. maj 2008 af Bankier (Slettet)
To vigtige begreber er Hydroxid (OH-) og oxoniumion (H3O+)
Vands autoprotolyse (selvionisering)
2(H2O) ----- OH- + H3O+
Der bliver dannet lige store mængder OH- og H3O+ ved protolysen, og derfor er pH = 7 dvs. neutral
I basisk opløsning som NaOH (aq) er
[OH-] større end [H3O+]
I en sur opløsning som HCl(aq) er
[OH-] mindre end [H3O+]
Vands autoprotolyse (selvionisering)
2(H2O) ----- OH- + H3O+
Der bliver dannet lige store mængder OH- og H3O+ ved protolysen, og derfor er pH = 7 dvs. neutral
I basisk opløsning som NaOH (aq) er
[OH-] større end [H3O+]
I en sur opløsning som HCl(aq) er
[OH-] mindre end [H3O+]
Skriv et svar til: Basisk opløsning???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
