Matematik

1 ligning og 1 ulighed

15. september 2004 af Veeand (Slettet)
jeg ville høre om der var nogen, der ville se efter om jeg har regnet nedenstående rigtigt:

7-2(4-x)=1/3x+5
21-8+2x= x+5
2x-x=5-21+8
x= -8

5(x-3/5)
25x-13
25x-x
x>-11/24

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

1. Forkert.
2. Forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2004 af frodo (Slettet)

det er det ikke..

Svar #3
15. september 2004 af Veeand (Slettet)

Må jeg så høre forslag til hvordan man løser dem? hvor er det gået galt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2004 af frodo (Slettet)

når du ganger med et tal på begge sider i en ligning, skal du gange det på hvert led, hvor du laver noget mystisk, hvor du kun ganger det på noget af det!

Svar #5
15. september 2004 af Veeand (Slettet)

nå okay... jamen så prøver jeg igen.

jeg siger tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Ved trin 2 går det galt.

Fx nr. 1

Du ganger igennem med tre? Dvs.
21-24+6x=x+15

Svar #7
15. september 2004 af Veeand (Slettet)

har jeg så udregnet korrekt så nr. 1:
x = -6

og nr. 2:

x > -37/24?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... nej... det er altså stadig ikke rigtigt...prøv at sæt ind...

7-2(4-x)=1/3x+5
7-2(4-(-6))=1/3(-6)+5
7-2(10)=-2+5
-14=3
... altså er de ikke rigtige!!
.. heller ikke 2'eren...

altså tag det stille og roligt når du vælger at gange igennem med et tal så gør det i HVERT led på BEGGE sider... og når du flytter over så husk at skift fortegnet... øv igen...

Svar #9
15. september 2004 af Veeand (Slettet)

Ihh jamen altså jeg får det samme hver gang..

i 2'eren vil jeg gerne af med begge brøker, hvordan gør jeg det, uden at det bliver forkert...?

er der ikke én der er sød at skrive deres udregning, så jeg kan se hvor jeg går galt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

7-2(4-x)=1/3x+5 (gang ud)
7-8+2x=1/3x+5 (reducer og gang med 3)
-3+6x=x+15 (adskil x'er og tal)
6x-x=15+3 (reducer)
5x=18 (isoler x)
x=18/5

5(x-3/5)
gang parantesen ud, og gang med 2 så x blir heltallig... altså den anden brøk forsvinder jo når du ganger parantesen ud... men ellers... du bør altså ikke være skræmt af brøker... det er jo bare tal...regn med dem som sådan...

Svar #11
15. september 2004 af Veeand (Slettet)

mange tak skal du have...

Skriv et svar til: 1 ligning og 1 ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.