Matematik

bevis for ensvinklede trekanter

22. maj 2008 af Annahalvvind (Slettet)
Hej alle kloge mennesker :)
Jeg har fået dette eksamensspørgsmål:

Trekanter
Du skal fortælle om trekanter.
Herunder skal indgå ensvinklede trekanter og sinus og cosinus i den retvinklede trekant.

Men jeg kan ikke finde noget bevis, der har noget med ensvinklede trekanter at gøre? Ville i udlade det, eller findes der et bevis for f.eks. skalafaktoren?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2008 af Isomorphician

Bevis og bevis....der gælder i hvert fald at:
a/a1 = b/b1 = c/c1 = k
hvor a og a1, b og b1, c og c1 er ensliggende sider i trekanterne

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2008 af FlotteDotte (Slettet)

Hvis du har en mat bog, må der da stå et bevis for sin og cos i retvinklede trekanter? (Det er noget med en enhedscirkel hvori man tegner en trekant eller sådan noget - Skal heldigvis ikke op i mat-mund, så har glemt det hele :p)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Om ensvinklede trekanter gælder der
k = a/a1 = b/b1 = c/c1 - k er forstørrelsesfaktoren eller formindskelsesfaktoren.

Bevis sinusrelationerne og cosinusrelationerne for vilkårlige (hvilket som helst) trekanter.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2008 af DeciMat (Slettet)

Ensvinklede trekanter er også ligedannede. Derfor kan du bruge beviserne og sætningerne her.

http://ans.hsh.no/lu/mat/mat1/Utlevert/trigonometri.pdf

God arbejdslyst

Svar #5
25. maj 2008 af Annahalvvind (Slettet)

Mange tak alle sammen :)
Jeg tror, jeg har fundet ud af, hvordan jeg besvarer dette spørgsmål nu :)

Skriv et svar til: bevis for ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.