Matematik

Udregn: sum((4/5),n=1..infinity)

23. maj 2008 af nissefader (Slettet)
Hvordan udregnes



Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2008 af piper (Slettet)

Hint: Geometrisk række.

Svar #2
23. maj 2008 af nissefader (Slettet)

Fandt selv ud af det... Det er en geometrisk række med r=4/5 og a0=1, så summen bliver 4.

Svar #3
23. maj 2008 af nissefader (Slettet)

AAh, der var jeg lige langsom nok :) Men tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2008 af piper (Slettet)

Sådanner manner ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Udledning:

Vi skriver

$">

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Om igen...

Udledning:

Vi skriver



Der ganges med 4/5 på begge sider:



De to udtryk trækkes fra hinanden:



som omskrives til



Når n går mod uendelig går tælleren imod 4/5, thi (4/5)^(n+1) går imod 0 (da 4/5<1). Således går s_n mod 4 for n gående mod uendelig. Den søgte sum er derfor 4.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#1 Nej, du tager fejl. Det er kun en geometrisk række, når n går fra 0 til oo, ikke bare 1 til oo. Tænk over det (tomhjerne).

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2008 af piper (Slettet)

Hvor sagde jeg også det?

Jeg sagde ikke at det var en geometrisk række, men det at jeg skriver "hint", betyder, at det vil være en god idé, at tænke i de baner. Rækken kan omskrives, så problemet består i anvendelse af formlen for bestemmelse af sumrækkens resultat. Kan du forstå det, tomhjerne?

-1 + (Sum 0 til oo)(4/5)^n

Kan du se det nu, eller skal jeg skære det mere ud i pap? Hvis du stadig findet det svært, så kan du kontakte mig over privatbeskedssystemet, så kan vi forsætte der.

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#8 Du har ganske ret.

#2 Du har fejl. Se min bemærkning i #7.

Skriv et svar til: Udregn: sum((4/5),n=1..infinity)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.