Matematik
hjælp til nogle stykker
23. maj 2008 af
caner18 (Slettet)
har brug for lidt hjælp jeg bruger min brors bruger og jeg er en pige som går i 9 klasse har lige fået nogle opgaver som jeg ik kan løse er der en som kan hjælpe :S
1)
forkort brøk:
x^2 + 2x / 4x + 8
2)
reducere:
8a^3 * b * a^-2 / (2b)^2
3)
omskriv 4x^2 - 12x+9 til (ax+b)^2
4) undersøg om ½ er løsningen til ligningen
8x^3 + 2x^2+ x - 3/2 =0
5)
løs ligningen (x-1)(x^2-4)=0
1)
forkort brøk:
x^2 + 2x / 4x + 8
2)
reducere:
8a^3 * b * a^-2 / (2b)^2
3)
omskriv 4x^2 - 12x+9 til (ax+b)^2
4) undersøg om ½ er løsningen til ligningen
8x^3 + 2x^2+ x - 3/2 =0
5)
løs ligningen (x-1)(x^2-4)=0
Svar #1
23. maj 2008 af susna (Slettet)
Jeg vil hjælpe dig lidt på vej, og så kan du selv prøve.
2) Her skal du bruge potensregnereglerne.
a^(m)*a^(n)=a^(m+n)
og
b^(m)/b^(n)=b^(m-n)
4) indsæt x=½ og undersøg, om det giver 0
5) du skal bruge reglen: hvis a*b=0 er a=0 eller b=0
dvs. du skal løse (x-1)=0 og (x^2-4)=0
vedr 1) Har du glemt en parentes? eller er brøken 2x/4x, som du skriver ?
2) Her skal du bruge potensregnereglerne.
a^(m)*a^(n)=a^(m+n)
og
b^(m)/b^(n)=b^(m-n)
4) indsæt x=½ og undersøg, om det giver 0
5) du skal bruge reglen: hvis a*b=0 er a=0 eller b=0
dvs. du skal løse (x-1)=0 og (x^2-4)=0
vedr 1) Har du glemt en parentes? eller er brøken 2x/4x, som du skriver ?
Svar #2
23. maj 2008 af susna (Slettet)
3)
omskriv 4x^2 - 12x+9 til (ax+b)^2
du kan omskrive (ax+b)^2 = (ax)^2^+ 2abx + b^2 og ved at sammenligne de to udtryk 4x^2 - 12x+ 9
som jeg har skrevet op lige under hinanden kan du se, at a=2 og b=-3,
så svaret på opgaven bliver
4x^2 - 12x+9 =(2x-3)^2
omskriv 4x^2 - 12x+9 til (ax+b)^2
du kan omskrive (ax+b)^2 = (ax)^2^+ 2abx + b^2 og ved at sammenligne de to udtryk 4x^2 - 12x+ 9
som jeg har skrevet op lige under hinanden kan du se, at a=2 og b=-3,
så svaret på opgaven bliver
4x^2 - 12x+9 =(2x-3)^2
Svar #3
23. maj 2008 af dnadan (Slettet)
1
(x^2 + 2x) / (4x + 8)
Overvej, hvad den fællesfaktor er i henholdsvis nævner og tæller.
(x^2 + 2x) / (4x + 8)
Overvej, hvad den fællesfaktor er i henholdsvis nævner og tæller.
Skriv et svar til: hjælp til nogle stykker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
