Matematik
differens funktion
23. maj 2008 af
hoda (Slettet)
Hej
er der nogen der ved hvad det betyder, at en funktion er differensieret? Er det ikke at dens graf har ingen "spring" eller "knæk"?
og et spørgsmål til: Hvad betyder værdimængden og diffintionsmænden?
Tak på forhånd :)
er der nogen der ved hvad det betyder, at en funktion er differensieret? Er det ikke at dens graf har ingen "spring" eller "knæk"?
og et spørgsmål til: Hvad betyder værdimængden og diffintionsmænden?
Tak på forhånd :)
Svar #1
23. maj 2008 af Bankier (Slettet)
At en funktion er differentieret betyder, at man har fundet tangent hældninger. For at en funktion kan differentieres skal f(x) være kontinuer altså grænseværdi og funktionsværdi er det samme. At en funktion er kontinuer betyder populært, at der er ingen spring - den er sammenhængende.
ex. funktion
f(x) = x^3 + 2x^2
f'(x) = 3x^2 + 4x
Hvad er x hvor grafen har hældningen 0?
3x^2 + 4x = 0
x = {(-4/3); 0}
I de to x'er er hældningen 0.
Læs i din matematikbog
Værdimængde: Vm(f) betyder intervallet på y-aksen, hvor en grafen f optræder
Definitionsmængde: Dm(f) betyder intervallet på x-aksen, hvor en
grafen f optræder.
Læs mere om det.
ex. funktion
f(x) = x^3 + 2x^2
f'(x) = 3x^2 + 4x
Hvad er x hvor grafen har hældningen 0?
3x^2 + 4x = 0
x = {(-4/3); 0}
I de to x'er er hældningen 0.
Læs i din matematikbog
Værdimængde: Vm(f) betyder intervallet på y-aksen, hvor en grafen f optræder
Definitionsmængde: Dm(f) betyder intervallet på x-aksen, hvor en
grafen f optræder.
Læs mere om det.
Svar #3
23. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
#1 En graf med et knæk kan også godt være kontinuer, men den er ikke differentiabel i alle punkter.
Skriv et svar til: differens funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
