Matematik
Ligning!!!!! HASTER
15. september 2004 af
Dunner (Slettet)
hej!
jeg har lidt problemer med den her ligning!
cos(x-2)=-1 x E[-Pi;Pi]
E = indeholder
jeg har lidt problemer med den her ligning!
cos(x-2)=-1 x E[-Pi;Pi]
E = indeholder
Svar #2
15. september 2004 af iB (Slettet)
x=cos^-1(-1)+2=pi+2
Vanskeligere er det vist ikke, sådan som jeg lige ser det... :-)
Vanskeligere er det vist ikke, sådan som jeg lige ser det... :-)
Svar #3
16. september 2004 af fister (Slettet)
Hej!
cos(x-2)=-1 xE(-2pi;2pi)
Hvis du omskriver ligningen til:
cos(y) = -1 får du:
cos(y)=-1 <=> y=pi+2*p*pi hvor p er et helt tal. Da y=x-2 får du:
y=x-2 => x=pi+2*p*pi+2
Du skal kun finde for xE(-2pi;2pi) derfor får du ved p={-1 , 0) x til:
x = pi+2*(-1)*pi+2 = 2-pi og
x = pi+2*(0)*pi+2 = pi+2
L={2-pi , 2+pi}
Håber det er til hjælp ;)
cos(x-2)=-1 xE(-2pi;2pi)
Hvis du omskriver ligningen til:
cos(y) = -1 får du:
cos(y)=-1 <=> y=pi+2*p*pi hvor p er et helt tal. Da y=x-2 får du:
y=x-2 => x=pi+2*p*pi+2
Du skal kun finde for xE(-2pi;2pi) derfor får du ved p={-1 , 0) x til:
x = pi+2*(-1)*pi+2 = 2-pi og
x = pi+2*(0)*pi+2 = pi+2
L={2-pi , 2+pi}
Håber det er til hjælp ;)
Skriv et svar til: Ligning!!!!! HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
