Fysik

resistans?

27. maj 2008 af persian_life (Slettet)
Hej...

en lampe på 60W... er d en resistans på 60W?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2008 af peter lind

Nej. Det betyder at lampen bruger en effekt på 60W, når den er sat til el-nettet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2008 af Esbenps

...hvilket vil sige, at den bruger 60 Joule pr. sekund.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2008 af mathon

...ved tilslutning til 230 V's netspændig

R = U^2/P = (230 V)^2/(60 W) = (230^2 V*V)/(60 V*A) = (230^2/60)(Ohm*A/A) =
881,67 Ohm

Skriv et svar til: resistans?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.