Matematik
Hjælp skal finde a,b,c og d!
28. maj 2008 af
887 (Slettet)
Sidder med følgende opgave og ved ikke hvad jeg skal, men så vidt jeg har forstået skulle det være pære let?
Link til opgaven: http://peecee.dk/upload/view/116331
Jeg skal finde fortegnene for a, b, c og d for hver graf!
En der lige kan hjælpe? Det haster og skal snart aflevers!
På forhånd mange tak!
Link til opgaven: http://peecee.dk/upload/view/116331
Jeg skal finde fortegnene for a, b, c og d for hver graf!
En der lige kan hjælpe? Det haster og skal snart aflevers!
På forhånd mange tak!
Svar #1
28. maj 2008 af Matkaj
a> 0 grenene vender opad
a<0 grenene vender nedad
c angiver det sted hvor parablen skærer y-aksen.
d>0 parablen skærer x-aksen (to steder)
d=0 parablen rører x-aksen (et sted)
d<0 parablen hverken rører eller skærer x-aksen
b>0 den gren der skærer y-aksen er voksende (tangenten der hvor parablen skærer y-aksen har positiv hældning)
b<0 den gren der skærer y-aksen er aftagende (tangenten hvor parablen skærer y-aksen har negativ hældning)
b=0 parablen skærer y-aksen i toppunktet.
a<0 grenene vender nedad
c angiver det sted hvor parablen skærer y-aksen.
d>0 parablen skærer x-aksen (to steder)
d=0 parablen rører x-aksen (et sted)
d<0 parablen hverken rører eller skærer x-aksen
b>0 den gren der skærer y-aksen er voksende (tangenten der hvor parablen skærer y-aksen har positiv hældning)
b<0 den gren der skærer y-aksen er aftagende (tangenten hvor parablen skærer y-aksen har negativ hældning)
b=0 parablen skærer y-aksen i toppunktet.
Skriv et svar til: Hjælp skal finde a,b,c og d!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
