Matematik

Trig funktioner

28. maj 2008 af Arvin (Slettet)
Jeg har en tre bølger afgivet i et koordinatsystem.

De hedder:

f(x)=sinx
g(x)=A0*sinx
h(x)=A1*sinx

Jeg skal finde værdierne for A0 og A1.

Jeg kan ud fra graferne se, at bølgetoppene når op til 1 ved funktionen f(x).

Ved g(x) når bølgetoppen op til cirka 1,5 og ved h(x) når den op til 3,5. Er disse tal så værdierne for A0 og A1? Eller har jeg fuldstændig misforstået det hele?

Undskylder på forhånd at jeg ikke kan vise graferne da det er på papir..

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Overvej: hvornår er sin(x)=1? og hvornår er sin(x)=-1?
Når dette er overvejet kan du på din graf aflæse konstanterne.

Svar #2
28. maj 2008 af Arvin (Slettet)

#1, når jeg kigger på grafen for f(x) kan jeg se at den er 1 ved x=1,5. Og den er -1 når x=4,7 ca. Var det, hvad du ville have mig til at gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Hint: kig på enhedscirklen, (det har noget med pi at gøre)

Svar #4
28. maj 2008 af Arvin (Slettet)

#3, okay, nu tror jeg at jeg forstår dig.

I enhedscirklen er pi/2=1 og 3pi/2=-1.

Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2008 af dnadan (Slettet)

#4 hvis du mener:
sin(pi/2)=1 og sin(3pi/2)=-1
Så ja, benyt en af disse (det er valgfrit hvilken du bruger) til at bestemme konstanten.

Skriv et svar til: Trig funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.