Matematik
Et udtryk (kvadratsætning)
01. juni 2008 af
Khao Liam (Slettet)
Hej,.. har lide problemer med at se hvordan et udtryk bliver omskrevet til kvadrat... jo det er nok for begynder, men kan ikke se det!
y^2+9+6y = (y+3)^2 -> hvordan har man fået 6y???
36x^2+24x+4 = (6x+2)^2 -> hvordan har man fået 24??
hjælp..
y^2+9+6y = (y+3)^2 -> hvordan har man fået 6y???
36x^2+24x+4 = (6x+2)^2 -> hvordan har man fået 24??
hjælp..
Svar #1
01. juni 2008 af badooo (Slettet)
Du skal øve dine kvadratsætninger en del..
(y+3)^2 = (y+3)*(y+3)
Når man ganger 2 paranteser, skal hvert led i parantes 1 ganges med hvert led i parantes 2.
Vi har altså:
(y+3)*(y+3) = y*y + y*3 + 3*y + 3*3 = y^2 + 6y + 9
Tilsvarende med nr. 2
(y+3)^2 = (y+3)*(y+3)
Når man ganger 2 paranteser, skal hvert led i parantes 1 ganges med hvert led i parantes 2.
Vi har altså:
(y+3)*(y+3) = y*y + y*3 + 3*y + 3*3 = y^2 + 6y + 9
Tilsvarende med nr. 2
Svar #2
01. juni 2008 af Azured (Slettet)
Generelt hvis du har et udtryk "x^2+ax+b", så vil det blive til noget med (x+kvadratrod(b))^2. Så skal du så bare tjekke at du får dine "ax", når du ganger det ud.
så i den første, hvis du får y^2+9+6y ville et rimeligt første bud være (y+3)^2, og når du ganger det ud for du faktisk også de 6y.
så i den første, hvis du får y^2+9+6y ville et rimeligt første bud være (y+3)^2, og når du ganger det ud for du faktisk også de 6y.
Skriv et svar til: Et udtryk (kvadratsætning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
