Matematik

Cirklens ligning, har kun r

18. september 2004 af Jensus (Slettet)
Jeg skal finde ligningen for en cirkel, som udfra billedet i opgaven at dømme har centrum i (0,0) altså skal jeg bruge formlen x^2 + y^2 =r^2

r = 40.

Hvordan finder jeg x & y?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2004 af fister (Slettet)

Hvad mener du med at finde x og y? Skal du bestemme et punkt på cirklen? Ellers er cirklens ligning som du skriver, med r=40

Svar #2
18. september 2004 af Jensus (Slettet)

Jeg skal bestemme cirklens ligning. Er det virkeligt så simpelt? Det forekommer mig lidt underligt i en A-niveau opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2004 af frodo (Slettet)

hvis centrum er i origo er ligningen for cirklen bare det du skriver.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2004 af Pacoman (Slettet)

Hvad er opgavens ordlyd? (Er det meningen, at dens centrum skal aflæses ud fra en tegning?)

Svar #5
18. september 2004 af Jensus (Slettet)

Opgaven lyder "Bestem cirklens og parablens ligninger i det viste koordinatsystem" (illustrationen viser en knastaksel bestående af et cirkelafsnit og en del af en parabel).

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2004 af frodo (Slettet)

knastaksel??
Er der placeret en knastaksel i et koordinatsystem, hvor du ud fra dette skal bestemme ligninger+

Svar #7
18. september 2004 af Jensus (Slettet)

Fuldstændigt korrekt.

Der står så radius på cirklen (som forresten er 20mm, og ikke 40mm, doh) og højden fra cirklen til parablens højdepunkt (10 mm).

Skriv et svar til: Cirklens ligning, har kun r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.