Matematik

Findes et bevis for tangent til cirkel i 2D?

01. juni 2008 af eksamenshaj (Slettet)
Findes et bevis for tangent til cirkel i 2D?
Jeg vil helst ikke nøjes med et eksempel.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2008 af dnadan (Slettet)

http://jens.runge.person.emu.dk/anageo/cirkeltangenter.htm

Se på tegningen, her kan du få dig en idé til et 'bevis', som nok nærmere er en fremgangsmetode.

Svar #2
01. juni 2008 af eksamenshaj (Slettet)

Jo tak, skal du have.
Jeg ved godt at tangentens punkter skal kunne opfylde cirklens punkter og eksemplet har jeg, men jeg bryder mig ikke om tal, og ville egentlig hellere have et bevis, men jeg kan godt se, det er lidt besværligt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2008 af dnadan (Slettet)

Jeg har ikke set et bevis for dette. Kun en fremgangsmetode (dette kan du klare med bogstaver, så får du da ikke dine tal ind :) )

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265676

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2008 af mathon

tolkning af linket:
cirklens ligning
(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2
kunne
skrives

(x-c1)(x-c1) + (y-c2)(y-c2) = r^2
med tangentligningen
(xo-c1)(x-c1) + (yo-c2)(y-c2) = r^2...(med o-index på to steder)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2008 af mathon

se endvidere
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489388

Svar #7
01. juni 2008 af eksamenshaj (Slettet)

Tusind tak, Mathon, du er en skat :D

Skriv et svar til: Findes et bevis for tangent til cirkel i 2D?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.