Fysik

Hvad er det i glas der gør at de reflektere lys etc.

03. juni 2008 af VictorSxL (Slettet)
Goddag alle sammen. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad det er i glas der gør at det kan reflektere billeder lys osv. Grundet til dette er at ejg skal op til fysik eksammen og kunne godt tænke mig undervejs i eksammenen at fremvise dette forsøg http://www.fysikbasen.dk/index.php?page=Vis&id=35

På forhånd tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2008 af mathon

forbered dig på
totalrefeksion, når indfaldsvinklen overskrider grænsevinklen, g.

sin(g)/sin(90°) = n_plexi-luft
sin(g) = n_plexi-luft

g = sin^-1(n_plexi-luft)

Svar #2
03. juni 2008 af VictorSxL (Slettet)

Takker mange gange for svaret men er en folkeskole elev i 8klasse som går i en 8-9 klasse så jeg er tvunget til at få mundtlige eksamnener. Derfor er dit svar lidt indviklet for mig siden jeg ikk ehar lært noget om de formler eller lært at "tyde dem":)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2008 af mathon

totalrefeksion --> totalrefleksion

Svar #4
03. juni 2008 af VictorSxL (Slettet)

Noget lignende det der er forklaret her? : http://www.phys.au.dk/tilbud/pages/signal/totalrefleksion.htm

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2008 af mathon

#2
OK

...prøv af få "noget" ud af
http://www.google.dk/search?q=gr%C3%A6nsevinkel+plexiglas&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:da:official&client=firefox-a

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2008 af mathon

jeg glemte
2. punkt
TOTALREFLEKSION

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

Er der nogen, der har nævnt totalrefleksion? :) :P

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2008 af bboblzs (Slettet)

Har du brug for den simple men herinde ofte svære at opdrive?

Når lys bevæger sig i glas er det langsommere end i luft. Det betyder at lyset vil blive bøjet udad når det går gra glas til luft hvis det ikke rammer glasset lige på(vinkelret). Forklaringen er, at frekvensen, altså antal bølger, der passerer et punkt per sekund, er nødt til at være den samme. Derfor man bølgelængden ændres da hastigheden skal ændres. Det fører til en skævvridning af lysstrålen som man kan forklare geometrisk. Hvis denne skævvridning bliver for stor, vil lyset simpelthen ikke kunne komme ud af glasset og vil medføre totalrefleksion.

Skriv et svar til: Hvad er det i glas der gør at de reflektere lys etc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.