Matematik
Middelværdi og spredning
04. juni 2008 af
P.L. (Slettet)
Vi har 1000 personer som stemmer, og sandsynligheden for at en af dem stemmer på social demokratiet er 0,23.
Midel værdi og spredning beregnes:
n= 1000 og p = 0,23
µ = np = 1000*0,23 = 230
? = vnp(1-p) = v1000*0,23(1-0,23) = 13,31.
Mit problem er hvad middelværdien og spredningen fotæller her, sådan ordret?
Er der nogle der kan hjælpe mig?
Midel værdi og spredning beregnes:
n= 1000 og p = 0,23
µ = np = 1000*0,23 = 230
? = vnp(1-p) = v1000*0,23(1-0,23) = 13,31.
Mit problem er hvad middelværdien og spredningen fotæller her, sådan ordret?
Er der nogle der kan hjælpe mig?
Svar #1
04. juni 2008 af klotte (Slettet)
Middelværdien må sige noget om hvor midter holdningen ligger.
Og spredningen antallet af dem der ligger politisk langt ude på fløjene.
Bare mit gær
Og spredningen antallet af dem der ligger politisk langt ude på fløjene.
Bare mit gær
Svar #2
04. juni 2008 af P.L. (Slettet)
er ikke helt med, men det skal forklares helt nøjagtigt, for jeg skal forklare det med ord til min mundlige mat eksamen
Svar #3
04. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)
I gennemsnit/som middelværdi vil ca. 230 personer ud af de 1000 stemme på liste A. Det er betydningen af middelværdien.
Men hvor tæt på de 230 kan vi så forvente at en tilfældig stikprøve vil falde? Den spredning der typisk vil være er 13,31 - altså under 14 personer, hvilket betyder, at der typisk vil være mellem ca. 216 og 244 ud af 1000 tilfældige personer, der stemmer på liste A.
Men hvor tæt på de 230 kan vi så forvente at en tilfældig stikprøve vil falde? Den spredning der typisk vil være er 13,31 - altså under 14 personer, hvilket betyder, at der typisk vil være mellem ca. 216 og 244 ud af 1000 tilfældige personer, der stemmer på liste A.
Skriv et svar til: Middelværdi og spredning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
