Matematik

areal af en trekant

04. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)
Kan man KUN bruge denne formel, hvis der er tale om en retvinklet trekant:

A=(1/2)*g*h


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Du kan også bruge denne:

T=1/2*a*b*sin(C)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

Du kan altid bruge A = ½gh. (Går ud fra g er grundlinien og h er højden)

Hvis trekanten er retvinklet med kateter a,b og hypotenuse c, kan ydermere bruges formler:
A = ½ab, A = a*kvrod(c^2-a^2), A = b*kvrod(c^2-b^2)

Den formel Sherwood foreslår bygger faktisk på A = ½gh. Her sætter man a til at være grundlinien. Desuden kan man finde højden ved b*Sin(C)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

Var lidt for hurtig. Mener self:
A = ½a*kvrod(c^2-a^2), A = ½b*kvrod(c^2-b^2)

Svar #4
04. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)

dvs., man kan bruge begge formler ligemeget om trekanten er retvinklet eller ej?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2008 af sigmund (Slettet)

#4,

Exactly! Du skal bare gøre dig klart, hvordan højden måles.

Svar #6
04. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)

takker

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2008 af mathon

T = (1/2)c^2*sin(A)*sin(B)

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2008 af mathon

#7 kun for en retvinklet trekant...

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2008 af mathon

...højden vil jo altid stå vinkelret på den modstående side. Ellers er det ikke en højde.

Skriv et svar til: areal af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.